Nieuws
24 oktober 2007 - Ron Smeets

Mobiel breedband Internet abbo van Telfort blijkt farce

Zo'n anderhalve maand geleden introduceerde Telfort, in combinatie met The Phone House, een nieuw mobiel breedband internet abonnement waarmee klanten voor 29,95 onbeperkt gebruik konden maken van Telfort's HSDPA netwerk.

Er werden snelheden tot 1.8 Mbps beloofd maar al gauw bleek dat de meeste klanten die een dergelijk abbo afgesloten hadden niet kregen wat hen beloofd was.

In eerste instantie probeerder Telfort de schuld nog bij The Phone House te leggen door te zeggen dat de retailer hun klanten verkeerd geinformeerd zou hebben. Later bleek echter dat veel klanten in September nog wel snelheden van maximaal de beloofde 1.8Mbps gehaald hadden maar dat dit vanaf Oktober niet meer het geval was.

Telfort geeft nu dus toe dat men de bandbreedte van de nieuwe 'Mobiel Internet Abonnementen', naar aanleiding van klachten van zakelijke klanten die veel duurdere abonnementen af moesten sluiten om dezelfde snelheden te kunnen gebruiken, in Oktober heeft teruggeschroefd naar maximaal 384Kbps.

Een knap staaltje 'klantontbinding' als je het mij vraagt. Helaas kunnen de gedupeerde consumenten zich niet beroepen op contractbreuk omdat Telfort zich het recht voorbehoud, zo staat het ook in de voorwaarden, om de bandbreedtes aan te passen indien men dat nodig acht.

Netjes is het echter allerminst en waarschijnlijk zullen veel klanten hun abonnement, na de verplichte contractduur, dan ook weer opzeggen.Gerelateerde links:
KPN verwacht hoge omzet mobiel internet.
Consumentenbond: Pas op met Mobiel internetten op vakantie!
Orange mobiel internetten goedkoper!
Wereldwijd mobiel internetten met 1 abonnement
Mobile Internet Facts
T-Mobile komt met onbeperkt mobiel internet
Telfort verkoopt stand alone databundels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.