Nieuws
19 mei 2008 - Redactie MobileCowboys

Mobiel breedband een prooi voor internet providers?

Tijdens de eerste keynote van de Mobile Internet World conferentie legde Berge Ayvazian (CSO, Yankee Group) een aardige stelling aan het publiek voor.

Volgens Berge (foto) wordt de Mobiele Breedband Internet klant namelijk eerder een prooi voor de huidige internet providers (zoals UPC, Planet, Tele2) dan de (traditionele) Telco's (Vodafone, T-Mobile).

Hij baseerde zijn stelling op het feit dat de Telco's pas net begonnen zijn met het terugverdienen van de enorme investeringen die nodig waren voor het verkrijgen van de UMTS licenties en de installatie van de netwerken.

De kans is volgens hem dus klein dat deze bedrijven op korte termijn opnieuw grote geldbedragen gaan uitgeven voor de implementatie van de LTE technologie in hun netwerken. LTE is, zeg maar, de volgende generatie Mobiele Netwerken waarbij datasnelheden van enkele honderden megabits per seconde gehaald kunnen worden.

Inernet Providers daarentegen zien de Mobiele Breedband Internetter als een kans om definitief vaste voet aan de grond te krijgen in de Mobiele markt en zouden daarom dus eerder bereid zijn om te investeren in WiMAX technologie als mobiele breedband aanvulling op hun bestaande netwerken.

Klnkt leuk, maar of dit echt gaat gebeuren. . . Ik heb geen glazen bol. Wat denken jullie?Gerelateerde links:
Aftrap eerste Europese editie van Mobile Internet World
Ericsson toont eerste 4G toestel
WiMax versie van de LG KS20 in Las Vegas
WiMAX krijgt officieel 3G stempel
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl