Nieuws
03 mei 2010 - Richard Otto

Mobiel bowlen met DubbelFrisss

Het frisdrank-merk DubbelFrisss heeft een campagne laten ontwikkelen, waar mobiel breed voor wordt ingezet waaronder een bluetooth, SMS en een mobile bowling game dat geschikt is voor meerdere platformen.

Met deze grootscheepse campagne wil het merk  de verkoop bij benzinepompen een impuls geven.

Online bowling  game
Via de website van DubbelFrisss kun je meedoen aan een actie waarmee maar liefst vijftien iPhones te winnen zijn. Hiervoor zijn 500.000 unieke actie codes ‘verstopt’ in de dop van DubbelFrisss flessen. Niet iedereen wint een iPhone uiteraard, maar je hoeft niet lang in spanning te zitten. Direct nadat je de code via SMS naar DubbelFrisss hebt gestuurd, ontvang je per SMS antwoord of je een iPhone hebt gewonnen. Tegelijkertijd ontvang je de optie om de bowling game te downloaden.

De hoofdprijs is slechts weggelegd voor vijftien gelukkigen, de troostprijs is er voor bijna iedereen: bijna elke deelnemer  kan een gratis bowling game voor op zijn of haar mobiele telefoon downloaden.  De game speelt handig in op de laatste mobiele ontwikkelingen:  door met je vinger op de bowlingbal te drukken en je vinger te bewegen in de richting waar de bowlingbal naar toe moet, kun je de bal gooien. Het is natuurlijk de bedoeling zoveel mogelijk bowling-, of in dit geval DubbelFrisss flessen, om te kegelen.

Brede doelgroep, breed toegankelijk
De online game is geschikt voor iPhone, Symbian (onder andere Nokia, LG en Samsung) en het Blackberry platform.  Door het spel voor zoveel applicaties geschikt te maken, zorgde Gemoro ervoor dat een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt.  Het is namelijk ook mogelijk om gebruik te maken van de zogenaamde ‘mobile download server’:  stuur DF naar 2211 en log zo mobiel in op de server van Gemoro.  Daar wordt automatisch bepaald welk spel het meest geschikt is voor je telefoon. Dit wordt vervolgens naar je mobiele telefoon gestuurd. Verder kun je de game ook downloaden via de Apple Appstore en de Nokia OVI store. 
 
DubbelFrisss promo tour voorzien van bluetooth

Een ander onderdeel van deze landelijke DubbelFrisss campagne is een zomerse promotour.
Ook hier is Gemoro betrokken bij de invulling van het complete mobiele concept. De promotruck wordt door Gemoro voorzien van bluetooth zenders die ervoor zorgen dat iedereen die langs loopt en zijn of haar bluetooth aan heeft staan, de game gratis ontvangt op zijn telefoon.

Succesvolle campagne

Door deze aanpak kan nauwkeurig gemeten worden wat de respons op de actie is. Tot nu toe lijkt de actie voor alle partijen succesvol uit te pakken.  De omzet van DubbelFrisss is gestegen en de game blijkt populair. De campagne is hiermee een innovatief voorbeeld van hoe je mobiele toepassingen kunt inzetten als succesvolle marketingtool.

Gemoro
Het Tilburgse Gemoro Mobile Media ontwikkelt innovatieve diensten en producten die het mogelijk maken om op een efficiënte en effectieve manier contact te maken met een steeds groter wordende groep consumenten: mobiele telefoongebruikers. Via de services van Gemoro Mobile Media is het mogelijk effenctief en eenvoudig contact te maken de mobiele telefoon. Dit kan variëren van een beeld, banner of video, tot een applicatie of game. Naast een breed scala aan distributiemethodes biedt Gemoro Mobile Media totaaloplossingen op het gebied van mobiele toepassingen. Van advies tot design en van implementatie tot het volledige onderhoud van alle mobile media diensten.  

Meer informatie over deze DubbelFris Campagne kun je terugvinden op www.dubbelfrisss.nl of met je mobiel: www.dubbelfrisss.mobi.

Over de auteur: Richard Otto