Nieuws
17 oktober 2007 - Jeroen de Hooge

Mobiel betalen in de Hollywood Music Hall

De Hollywood Music Hall gaat als eerste discotheek in Europa mobiel betalen (met tikkies) introduceren. Vanaf donderdag 18 oktober zal iedereen met zijn/haar mobieltje kunnen betalen voor entreebewijs, drankjes, garderobe. Het betalen gaat door middel van het versturen van een SMS aan de kassa’s en muntautomaten.

De afgelopen 5 maanden is er bij de HMH getest of mobiel betalen bij de bezoekers aanslaat, op dit moment betaalt 12% van de bezoekers de drankjes, garderobe en entree met hun mobiel. De reacties van de gebruikers zijn positief. Eigenaar Fred Diaz Bauste heeft hoge verwachtingen: ”De mensen die het gebruiken vinden het cool en makkelijk. Daarnaast is het ook een soort van ‘hebbedingetje’. Niet alleen in HMH, maar ook in andere horecagelegenheden en winkels zal het zeker aanslaan”.

Voor een ondernemer is Mobiel betalen aantrekkelijk. De klanten kunnen sneller afrekenen en het is veiliger omdat er minder contant geld in omloop is.

Tikkies

Tikkies is een online portemonnee, waarmee je met je mobiele telefoon, maar ook via het internet, betalingen kan verrichten. Online op www.tikkies.nl is het mogelijk je transactieoverzicht te bekijken.Gerelateerde links:
Proef mobiel betalen vandaag van start bij C1000
Betalen met je mobieltje
De toekomst van Mobile: Mobile payment
Met je mobieltje betalen bij C1000
Betalen met je telefoon
Betalen per SMS
Mobiel betalen in Groot-Brittanni
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.