Entertainment
24 december 2008 - Ron Smeets

Mobiel bereikbaar na de dood

Er zijn al heel wat landen waar het normaal is om je mobieltje met je mee het graf in te nemen maar dit verhaal gaat nog een stapje verder.

Toen advocaat John Jacobs drie jaar geleden stierf werd hij namelijk niet alleen met zijn mobieltje, een Motorola T720, begraven maar zijn vrouw zorgt er sindsdien ook voor dat het abonnement gewoon doorloopt.

Zo blijft John dus ook na zijn dood, zij het via zijn voicemail, voor haar, de kids en iedereen die hem een berichtje wil inspreken, mobiel bereikbaar. Zijn mobiele nummer staat zelfs op zijn grafsteen gegraveerd.

"Sommige mensen praten met god. Ik praat met mijn overleden man", aldus Marian Seltzer die niet van plan is het mobiele abonnement van John, dat haar maandelijks 55 dollar kost, af te laten sluiten.

Toen hij nog leefde was John zelf ook een fervent mobiel beller. Zijn naaste familie, vrienden en collegae ontvingen meerdere keren per dag een belletje van Jonh. Direct na zijn dood was de eerste die hem belde zijn zoon Sammy. Die vond het wel grappig om de aanwezigen tijdens de begrafenis te verassen door het telefoontje van zijn vader in de kist te laten rinkelen.

Een beetje bizar verhaal als je het mij vraagt. Ik weet niet hoe het bij Verizon geregeld is met de Voicemail, maar hier raakt je voicemailbox uiteindelijk toch echt vol als je de berichten niet afluistert. De vraag is dan natuurlijk wie John's berichten beluistert als zijn voicemailbox na drie jaar nog steeds niet vol is ;-)

Foto: NY Post

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.