Nieuws
30 januari 2011 - Ron Smeets

Mobiel bellen zonder mobiel netwerk

Echt bruikbaar is deze Australische vinding nog niet omdat het alleen nog werkt over afstanden van een paar honderd meter. Maar het idee om ook met je mobiele telefoon te kunnen bellen als je totaal geen netwerkdekking hebt is, zeker in noodgevallen, een ontwikkeling met potentie.

Hoe het werkt? Simpel gezegd wordt de WiFi zender en -ontvanger van het toestel gebruikt om gespreksdata te versturen naar andere mobieltjes in de buurt. Een mix tussen skype en een walkie talkie ;-)

Hieronder kun je een nieuwsitem van Down Under zien waarin de uitvinders een demonstratie geven. Om er zeker van te zijn dat hun mobiele telefoons niet toch een netwerksicgnaal konden opvangen reisden ze voor deze demo af naar een plek op 100 tot 130 kilometer van de dichtstbijzijndste zendmast ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.