Entertainment
06 november 2006 - Ron Smeets

Mobiel bellen voor Dummy's

Of eigenlijk: Dummy mobieltjes die niet kunnen bellen. Op deze site kun je van heel veel GSM's die op deze aarde gemaakt zijn een dummy kopen.

Let dus goed op. De toestellen zijn replica's zonder electronica en je kunt er dus weinig anders mee doen dan opscheppen (doen alsof) of er naar kijken. En dat dan voor gemiddeld 30 dollar per toestel. Om het nog gekker te maken zijn er zelfs Dummy's te koop van headsets.

Opvallend detail: hoe populairder het toestel in de echte wereld is, des te duurder is de Dummy. Zo kost een namaak Chocolate 50 dollar terwijl de Nokia 8800, die in werkelijkheid een stuk duurder is, als Dummy al voor 40 dollar te koop is.

Typisch iets voor wannabe's of nerds met te veel geld.Gerelateerde links:
Motorola TAZR: slechte fake of toch echt?!?
Advertentie van Apple's iPhone
Video iPod geruchten blijken fake
Fake duurder dan origineel ?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.