Nieuws
21 december 2007 - Redactie MobileCowboys

Mobiel bellen tijdens Air France vluchten komt eraan

Een half jaar geleden kondigde Airbus aan dat er binnenkort op bepaalde toestellen van de vliegtuigbouwer een mobiel netwerk zou gaan uitrollen.

Welnu, de tests zijn afgerond en Airbus heeft inmiddels ook de officiële goedkeuring ontvangen dat het systeem, OnAir genaamd, veilig gebruikt kan en mag worden in toestellen van het type A318.

in navolging hiervan heeft Air France aangekondigd dat men nu gaat starten met een zes maanden durende testfase op diverse Airbus A318 vluchten.

In eerste instantie zullen de passagiers alleen gebruik kunnen maken van Data- en SMS diensten. Na de testperiode wordt het systeem nogmaals geëvalueerd en dan wordt besloten of men ook gesprekken gaat toestaan.

Het OnAir systeem wordt tijdens de vluchten geactiveerd op het moment dat het toestel zich boven de 3000 meter bevindt. Om de passagiers te informeren heeft de vliegtuigbouwer een nieuw signaallampje boven de stoelen geïnstalleerd met daarop de tekst 'Switch off your phone'. Dit lampje gaat uit als het mobiele netwerk geactiveerd wordt.

Wat de vliegende beller per minuut aan roaming kosten moet gaan betalen is nog niet bekend gemaakt. Air France heeft inmiddels al een deal gesloten met de diverse Franse Telco's.Gerelateerde links:
Vliegtuig besturen met een GSM
Mobiel luchtbellen komt eraan
Binnenkort mobiel bellen in Airbus vliegtuigen
Veilig mobiel bellen bij Air France
GSM gebruik in Airbus mogelijk
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl