Entertainment
14 september 2006 - Ron Smeets

Mobiel bellen slecht voor je bloeddruk

Je zou bijna gaan denken dat de medische wereld hard op weg is om ieder ziektebeeld indirect met mobiele telefoons of de straling daarvan te linken.

Zonder patienten die aan welke aandoening dan ook lijden voor de kop te stoten lijkt begint deze trend verdacht veel te lijken op die van een twintigtal jaar geleden toen zo ongeveer alles wat 'ongezond' geacht werd in een adem ook als mogelijke oorzaak voor kanker genoemd werd.

Enfin, een Brits onderzoek heeft nu dus iuitgewezen dat mensen die verslaafd zijn of raken aan hun mobieltje sneller gestresst of geirriteerd zijn en dat lijdt dan weer tot een vergroot risico op een te hoge bloeddruk, met alle schadelijke gevolgen van dien. Zucht. . . What's next?!?Gerelateerde links:
Junkfood niet meer op mobieltjes adverteren
WiFi straling slecht voor de gezondheid?!
Mobiele stress gevaar voor tieners
GSM goed voor gezondheid
UMTS-antennes slecht voor de gezondheid?
Vakbond tegen GSM masten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.