Nieuws
07 april 2008 - Ron Smeets

Mobiel bellen op vluchten van Air France

Enkele maanden geleden is Air France een test gestart waarbij passagiers op bepaalde vluchten van de Franse luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid kregen om tijdens de vlucht (met uitzondering van de fase tijdens het opstijgen en landen), SMSjes en Emails te versturen en ontvangen via hun mobiele telefoons.

Vorige week heeft Air France deze test verder uitgebreid en nu kunnen de passagiers op de betreffende toestellen (Airbus A318) ook mobiel bellen en gebeld worden.

Deze tweede fase van het testproject zal gedurende drie maanden actief zijn en daarna wordt de testfase geëvalueerd en bekeken of de service verder uitgebreid zal worden.Gerelateerde links:
Veilig mobiel bellen bij Air France
Mobiel bellen tijdens Air France vluchten komt eraan
Binnenkort mobiel bellen in Airbus vliegtuigen
GSM gebruik in Airbus mogelijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.