Nieuws
14 mei 2012 - Ron Smeets

Mobiel bellen op 10 kilometer hoogte bij Virgin Atlantic

Virgin Atlantic zal nog voor het eind van dit jaar zo'n 20 toestellen uitrusten met mobiele netwerken. Klanten van deze luchtvaartmaatschappij kunnen straks op 17 vluchtroutes (onder andere tussen New York en Londen) gewoon bellen en SMS'en.

De service wordt geinstalleerd in alle nieuwe Airbus A330 toestellen en de bestaande Boeing 747's van Virgin Atlantic. De kosten om op 10 kilometer hoogte te kunnen bellen en SMS'en zullen gelijk zijn aan de internationale roaming tarieven.

Tiijdens het starten en landen blijft mobiel bellen overigens nog steeds verboden. Het systeem dat Virgin Atlantic gaat installeren is Panasonic's Aeromobile, ontstaan in 2006 na de overname van Boeing's Connexion (niet te verwarren met die OV vervoerder hier in Nederland) service.

Virgin Atlantic is zeker niet de eerste maatschappij die mobiel bellen tijdens vluchten mogelijk maakt. Emirates, Quantas en Lufthansa maken ook al gebruik van Panasonic's Aeromobile systemen. Verwacht overigens nog geen high-speed (3G) dataverbindingen. AeroMobile is momenteel nog beperkt tot GPRS (2G)  maar zegt wel te werken aan een upgrade, onder andere door het aanbieden van WiFi netwerken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.