Nieuws
20 december 2010 - Ron Smeets

Mobiel bellen in de Eurotunnel vanaf 2012

Mobiel bellen in de Eruotunnel is op dit moment nog niet mogelijk. Daar komt, als alles goed gaat, in 2012 verandering in.

De Engelse en Franse telecom organisaties Ofcom en Arcep (de lokale Opta's) zijn namelijk dicht bij het sluiten van een akkoord om de mobiele netwerkdekking in de Eurotunnel te gaan regelen.

Om ervoor te zorgen dat de reizigers vanuit Frankrijk en Engeland in de hele tunnel gebruik kunnen blijven maken van hun 'eigen' netwerken moeten de beide landen overeenstemming bereiken over het delen van elkaars netwerken. Zo'n deal (het delen van mobiele netwerken door twee landen) zou een wereldprimeur zijn. Zoals het er nu voor staat zal de mobiele dekking in de Eurotunnel ergens in 2012 dus actief worden. Reizigers kunnen dan zowel van 2G als 3G service gebruik maken. De hele operatie gaat naar verwachting tussen de 15 en 27 miljoen Euro kosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.