Nieuws
19 april 2008 - Ron Smeets

Mobiel bellen bij Air France nog lang niet vlekkeloos

Begin deze maand startte Air France de tests voor mobiel bellen tijdens vluchten door passagiers.

De eerste resultaten van zakenlui en journalisten zijn inmiddels binnen en helaas kunnen we niet anders dan concluderen dat mobiel bellen in een vliegtuig met je eigen toestel nog verre van optimaal werkt.

Los van de kosten die kunnen oplopen tot 3 Euro per minuut zijn er ook nog een aantal vervelende kinderziektes en beperkingen die overwonnen zullen moeten worden voordat een dergelijk systeem verder uitgerold kan worden.

Momenteel kunnen nog slechts 6 gesprekken tegelijk gevoerd worden. Verder is de geluidskwaliteit van de gesprekken nog ver onder de maat. Een van de gebelden (op de grond dus) typeerde het alsof hij tegen een kleine robot aan het praten was. Een andere tekortkoming was het feit dat alle gesprekken die vanaf de grond naar een passagier gemaakt werden direct naar diens voicemail doorgeschakeld werden.

Kortom, er is nog genoeg te doen voor de diverse partijen voordat we in de lucht net zo gemakkelijk bereikbaar zijn als op de grond. En dan rest natuurlijk nog de vraag of we dat echt wel willen natuurlijk. . .Gerelateerde links:
EU geeft groen licht voor bellen in de lucht
Mobiel bellen op vluchten van Air France
Mobiel bellen tijdens Air France vluchten komt eraan
FCC 'sluit het boek' over mobiel bellen in vliegtuigen
Veilig mobiel bellen bij Air France
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.