Nieuws
06 februari 2006 - Ron Smeets

Mobiel bankieren hot in Korea

In Korea hebben momenteel al meer dan 10 miljoen mobiele bellers een GSM waarmee ze bankzaken kunnen regelen.

Ruim drie jaar geleden, eind 2002, waren dat er nog 'slechts' 1.1. miljoen, maar ook toen al behoorde Korea tot de wereldtop als het gaat om mobiel bankieren.

Deze aantallen zijn des te opvallender omdat er nog steeds issues ten aanzien van de beveiliging en compatibiliteit op te lossen zijn waardoor het op dit moment nog niet mogelijk is om met een en hetzelfde toestel of SIMcard bij meerdere banken 'tegelijk' te bankieren.

Om deze problemen op te lossen zoeken de Koeraanse Telco's samen met de lokale en internatioanel banken momenteel naar een oplossing zodat klanten meerdere rekeningen en credit cards aan hun GSM kunnen koppelen.Gerelateerde links:
Mobieltje als geldig identificatiebewijs
GSM als mobiele bank
Pinnen met je mobieltje
Pinnen met je GSM kan nog dit jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.