Toestellen
20 mei 2008 - Ron Smeets

Mobiado kan ook 'platte' toestellen maken

Behalve de prijs was ook de dikte van de toestellen een reden om de luxueuze modellen van Mobiado links te laten liggen.

Welnu, met de aankondiging van de Professional 105 ZAF (wat een naam!) is één van deze problemen in ieder geval verleden tijd. Duur zijn ze nog steeds, maar met 10.6 mm kan deze Mobiado zich wel meten met andere design toestellen.

Mobiado claimt zelfs dat de Professional 105 ZAF (nogmaals, wat een naam!) momenteel het dunste luxe mobieltje ter wereld is.

De specs zijn, zoals gewoonlijk bij deze extreem dure toestellen het geval is, niet meer dan middelmatig te noemen. Een 2 inch kleuren display (geen touchscreen), 2 megapixel camera, 1GB intern geheugen, Bluetooth, USB en een multimedia speler kun jij namelijk ook al in toestellen terugvinden die een fractie van de prijs van een Mobiado kosten.

Natuurlijk, de gebruikte materialen zoals sapphire crystal glas en roetsvrij staal maken de Mobiado zeker voor de jet-set een gewild mobieltje. Bovendien ondersteunt het toestel zowel (quad-band) GSM- als (dual-band) CDMA netwerken. Handig voor de reizende beller.

De prijs en beschikbaarheid van de, ok nog één keertje dan, Mobiado Professional 105 ZAF, zijn nog niet bekend gemaakt.Gerelateerde links:
Vertu viert 10e verjaardag met nog exclusievere modellen
Mobiado introduceert de 'Stealth' voor de rijken
Een 'Nokia' van 18.000 Euro
Nieuw luxe GSM merk
Vertu Constellation voor de 'kleine' beurs
Mobiele mannelijke parfum: iets voor vaderdag
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.