Nieuws
03 oktober 2005 - Ron Smeets

MMSen naar een Email adres

In een poging om klanten te bewegen meer gebruik te maken van MMS diensten kunnen klanten van de Engelse mobiele provider 3 nu ook MMSen naar Email adressen.

Ontvangers van een MMS Email mogen daar gratis op reageren en hun reactie wordt vervolgens weer in MMS vorm afgeleverd bij de mobiele afzender. De techniek voor deze nieuwe dienst is door 3 in samenwerking met Yospace ontwikkeld.

De achterliggende gedachte is dat het fenomeen MMS op die manier gaat profiteren van de proven technology van Email.

Tot nu toe was het overigens wel al mogelijk om een MMS te sturen naar mobiele bellers die geen MMS telefoon hebben. De ontvanger kreeg dan een SMS met daarin een URL waar hij of zij de MMS kon bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.