Entertainment
11 april 2007 - Peter de Ruiter

MMS je foto vanuit India

Het is 'chai o'clock' in India. Chai is de Indiase visie op thee: met melk in plaats van water en met veel suiker. De chai wordt geserveerd door de gedienstige Silu (10), onder een schaduwrijke boom in de stad Bhubaneswar in de staat Orissa.

Tot zijn stomme verbazing lukte het Peter de Ruiter deze foto uit zijn Sony Ericsson K800i (3,2 Mp) per MMS te versturen naar Nederland, zonder ingewikkelde Indiase MMS-instellingen. Zijn Vodafone-account bleek simpelweg te communiceren met dat van roaming partner AirTel, maar niet bijvoorbeeld met het Indiase Hutch. Peter heeft de foto in één moeite door geupload naar Flickr. Hoe zo vakantiefoto's pas laten zien als je weer thuis bent?

Peter de Ruiter is donderdag van 19.00 tot 19.30 uur te gast bij www.consumententv.nl van de VARA, op digitale televisie en tot in lengte van jaren op internet. Het gaat natuurlijk over fotograferen met je mobieltje.

Peter en zijn team demonstreren de mogelijkheden daarvan en van wifi ook op de ANWB Kampeer- en Vakantiedagen, 21 en 22 april op recreatieterrein Spaarnwoude bij Haarlem. Op wifi-gebied zijn er onder meer te bewonderen een wifi-projector van Epson, een multimedia tablet van Archos met wifi, wifi-telefoons van Linksys en een Nikoncamera waarmee je foto's kunt emailen, via een draadloos netwerk.

Over de auteur: Peter de Ruiter