Nieuws
16 november 2005 - Ron Smeets

MMS foto's als bewijsmateriaal

Een verzekeringsmaatschappij uit Singapore moedigt haar klanten sinds kort aan om, in geval van een ongeval, camphone foto's te verzamelen en die per MMS naar de schadeafdeling te sturen.

NTUC Income ziet daarmee als een van de eerste bedrijven het professionele nut in van nieuwe technieken als camphones en MMS. Foto's gemaakt op de plaats van een ongeval, direct nadat e.e.a. voorgevallen is, geven nu eenmaal het meest waarheidsgetrouwe beeld van de gebeurtenisen en omstandigheden weer.

De verzekeraar verwacht dat in de nabije toekomst de helft van de verzekeringszaken door middel van camphone foto's beslecht zullen gaan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.