Nieuws
04 juni 2008 - Peter de Ruiter

MMS-actie tegen kinderarbeid

Donderdag 12 juni is het Werelddag tegen Kinderarbeid. Iedereen kan die dag in actie komen tegen kinderarbeid. Stuur een foto van jezelf waarop je het 'stop-gebaar' maakt via MMS naar 06 127 688 02. De foto's komen uit in de Grote Kerk in Den Haag, waar gigantische, driedimensionale letters staan die de woorden STOP KINDERARBEID vormen.

Alle foto's worden afgedrukt en met de naam van de afzender op de letters geplakt. Tot ze allemaal vol zijn. Minister Verhagen van buitenlandse zaken lanceert de actie op 11 juni door er als eerste een foto van hemzelf op te plakken. Hij opent dan ook een foto- expositie over kinderarbeid.

Met het insturen van foto's kan nu al worden begonnen. De foto's worden op 12 juni opgeplakt. De fotoactie kan straks worden gevolgd via een webcam op de website www.voordewereldvanmorgen.nl , een initiatief van ASN Bank die partner is van de actie. Op die site en op www.kinderarbeid.nl/stop kunnen (ook nu al) de binnengekomen foto's worden bekeken.

Foto's insturen kan tot 3 juli en kan ook via stop@kinderarbeid.nl. De actie is een initiatief van Mobile Cowboy Peter de Ruiter, die onlangs het boek Een wereld voor kinderen over dit onderwerp heeft gepubliceerd. Meer informatie www.kinderarbeid.nlGerelateerde links:
Vermist Koreaans meisje na MMS actie gevonden
Mobiele campagne helpt jongeren te stoppen met roken
Grote examenfeest SMS actie tegen alcohol in 't verkeer
SMS actie tegen de zeehondenjacht
Over de auteur: Peter de Ruiter