Toestellen
17 november 2005 - Ron Smeets

Mmmh, wat ruikt je mobieltje lekker

Als je op zoek bent naar een nieuw mobieltje, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een Hyundai. Om de simpele reden dat het merk de afgelopen jaren nauwelijks spraakmakende toestellen geproduceerd heeft.

Dat laatste hopen de Koreanen met de introductie van 's werelds eerste geparfumeerde GSM nu juist wel te bereiken. De MP280 beschikt over een ingebouwde verstuiver die, telkens als je de telefoon open klapt , een wolkje parfum verspreidt zodat je mobieltje lekker blijft ruiken, ook na een uur aan een zweterig oor geplakt te zijn geweest.

Als het ingebouwde parfum reservoirtje leeg is, dan kun je 'm met de bijgeleverde injectiespuit zelf weer bijvullen met je favoriete geurtje, zoals ook te zien is op de foto hierboven.

Het toestel heeft echter nog twee nadelen. Voorlopig is ie alleen nog maar in China te koop voor een slordige 1100 Euro (zonder abonnement).Gerelateerde links:
Geurtones als alternatief voor Crazy Frog
Telefoons die kunnen ruiken en kijken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.