Nieuws
03 maart 2008 - Ron Smeets

Mitsubishi stapt uit de mobiele telefoonmarkt

Hier in Europa waren ze al lang van het toneel verdwenen, maar mijn eerste mobiele telefoon uit december 1992, (en dan bedoel ik niet die draagbare accu's van 5 kilo) was wel degelijk eentje van Mitsubishi. Helaas heb ik het toestel destijds niet bewaard. . .

De laatste jaren maakte Mitsubishi alleen nog mobiele toestellen voor de Japanse markt en de meeste modellen kwamen uit onder het NTT Docomo merk.

Dat is nu dus ook verleden tijd want de Japanse fabrikant heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat men een eind maakt aan de mobiele telefoon afdeling. De ca. 600 werknemers zullen elders binnen Mitsubishi ondergebracht worden.Gerelateerde links:
Japanse samenwerking voor goedkopere 3G handsets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.