Nieuws
11 januari 2006 - Ron Smeets

Miss Belgie koopt titel per SMS

Volgens het Belgische magazine Deng is er gefraudeerd bij de onlangs gehouden Miss België verkiezing en heeft de huidige Miss haar titel vooral te danken aan het omkopen van telecom provider Essec door haar ouders.

Essec was tevens een van de sponsors van Virginie Claes en zou, in ruil voor 15.000 Euro, ervoor gezorgd hebben dat er 28.000 extra SMS stemmen op Virginie uitgebracht werden vanaf 4 verschillende lokaties zodat ze bij het tellen van de stemmen bovenaan kwam te staan . Om te voorkomen dat de stemcomputer de fraude in de gaten kreeg heeft Essec een (fake) mobiel nummer gekoppeld aan al haar geregistreerde klanten en die nummers vervolgens gebruikt om de stemmen mee uit te brengen

Natuurlijk ontkent de blonde Virginie ook maar iets af te weten van een omkoopschandaal en heeft ze VTM, de TV zender, gevraagd om alle mobiele nummers van diegenen die gestemd hebben te publiceren (duh!!!) zodat iedereen kan zien dat de verkiezing eerlijk verlopen is. Had ik al gezegd dat ze blond was. . .?Gerelateerde links:
Stemmen per SMS primeur in Zwitserland
Saudische providers boycotten SMS verkiezing
Mobiel TV kanaal zoekt weervrouwen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.