Nieuws
07 oktober 2011 - Ron Smeets

Mio presenteert de Moov M410 en M610

Mio heeft deze week twee nieuwe navigatiesystemen gepresenteerd, de Mio Moov M410 en de M610. Beiden met een bijzonder gunstig prijskaartje en de optie om extra kaarten, mocht je die tijdelijk nodig hebben voor een (vakantie)tripje naar het buitenland.

Standaard worden alleen de kaarten van de West-Europa meegeleverd, maar zoals gezegd, voor €79,99 (M410) of €99,99 (M610) krijg je wel een navigatiesteem met een 4.3 (M410) of 5 inch (M610) scherm. Voor iedereen die toch liever een los navigatiesysteem met een groter scherm dan dat van de gemiddelde smartphone wil gebruiken is dat best een goede prijs.

Letwel, deze goedkopere Mio's hebben geen zogenaamde LIVE diensten aan boord. Voor de routeplanning wordt wel gebruik gemaakt van de IQ Routes van TomTom (ja ja) waarbij op basis van de bekende verkeerssituatie en drukte op bepaalde dagen en tijdstippen de verwachte vertraging op een route berekend wordt.

Mocht je tijdelijk naar het buitenland gaan en dus kaarten van andere landen of gebieden nodig hebben dan kun je die bij Mio huren. Je betaalt per drie, zeven of dertig dagen respectievelijk €7,50, €15, of €20 voor een gebied (Scandinavië bijvoorbeeld) of €5 (drie dagen), €10 (zeven dagen) en €15 (dertig dagen) voor één 'los' land (Polen bijvoorbeeld).

De belangrijkte specs van de Mio Moov M410 en M610 op een rijtje:
- 4.3 inch breedbeeldscherm voor de Moov M410
- 5 inch breedbeeldscherm voor de M610
- IQ Routes™
- 3D-knooppuntweergave en rijstrookaanwijzingen: u mist nooit meer een afslag
- LearnMe™ – uw toestel leert van voorkeuren en rijstijl en past route en aankomsttijd aan
- QuickStart™ menu – snelle toegang naar essentiële functies
- Meest Recente Kaart Garantie – tot 30 dagen na aankoop kunt u de meest recente kaart downloaden (indien beschikbaar)
- Voorgeïnstalleerde flitslocaties – gratis proefperiode van 3 maanden**
- Gesproken straatnamen (tekst naar spraak) – uw ogen veilig op de weg
- Keyword Search
- QuickSpell™ toetsenbord – sneller typen en minder fouten
- Maximum snelheid indicatie
- Tunnel simulatie
- Sneller GPS-fix dankzij SiRFInstantFixII™ - u kunt direct op weg
- Huurkaarten – perfect voor korte trips en vakantie

De Mio Moov M410:

En de M610:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.