Toestellen
27 november 2005 - Ron Smeets

Mio Pocket Phone met GPS

MIO heeft in Taiwan haar nieuwste PDA met ingebouwde GPS onvanger geintroduceerd. De A700 zoals ie daar op de markt zal komen maakt gebruik van het Windows Mobile 5 operating systeem.

De specs zijn, voor een PDA, behoorlijk up to date. De A700 heeft een 1.3MP cam, SD card slot, Bluetooth en een 2.7 inch (bijna 7cm) scherm. Om hem een beetje fatsoenlijk te laten performen hebben ze er een 530Mhz Xscale PXA 270 processor ingebouwd. Bij Akihabara vermoeden ze dat het toestel in ieder geval de GSM standaard zal ondersteunen.

Verder is de vormgeving duidelijk gebaseerd op 'Made in Taiwan' waarmee ik zoveel wil zeggen als; een beetje kitscherig. Natuurlijk is nog niets bekend over de beschikbaarheid van deze Pocket GPS Phone in Europa of Nederland.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.