Geruchten
29 juni 2009 - Ron Smeets

Mio komt met een Windows Mobile 6.5 (Navigatie) Smartphone

Een week of zes geleden moest Mio haar aankondiging van een nieuwe Navigatie Smartphone nog uitstellen. Dit weekend is meer info uitgelekt hierover.

Als de geruchten kloppen dan bereidt Mio de komst van een Windows Mobile 6.5 toestel voor, codenaam: Amber. Live foto's zijn er (nog) niet dus zullen het voorlopig even moeten doen met de tekening hiernaast (grote versie na de klik).

Qua specs zou de Mio Amber onder andere uigerust gaan worden met een 5 megapixel camera, een 3.6inch WVGA (800x480) touchscreen display, HSPA support, FM zender en een 528Mhz Qualcomm processor met 256MB RAM en 512MB ROM.

In het gerucht wordt niets vermeld over GPS en Navigatie, maar ik kan mij niet voorstellen dat Mio een Smartphone uit gaat brengen die dat niet aan boord heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.