Geruchten
02 december 2008 - Ron Smeets

Mio komt met een 3.5G navigatie mobieltje

Als we deze geruchten mogen geloven dan komt ook Mio binnenkort, Q1 2009, met een navigatie mobieltje op de proppen.

De fabrikant die zich voornamelijk bezig houdt met het produceren en verkopen van portable Navigatiesystemen toonde vorig jaar tijdens de CES al een concept model van een dergelijk toestel (zie foto). Enkele maanden daarna dook dit toestel vervolgens als de Lovebird in het geruchtencircuit op.

Als Mio inderdaad al in Q1 met haar eigen Navigatie GSM gaat komen dan zijn ze in ieder geval nog eerder dan concurrent Garmin die al geruime tijd de Nüvifone aan het ontwikkelen is maar de releasedatum al enkele malen heeft moeten uitstellen.

Het Mio toestel zou, zo luiden de berichten, voorzien worden van een 3.5G Qualcomm chipset en de door Mitac zelf ontwikkelde Spirit touchscreen User Interface. Verder wordt ook gesproken over een 3.2 megapixel autofocus camera.

Eerder ging ook al het gerucht rond dat TomTom met een Navigatie Mobieltje zou komen, maar de Nederlandse fabrikant heeft die plannen voorlopig in de ijskast gezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.