Accessoires
17 november 2008 - Ron Smeets

Mio C728 multimedia navigator

Mio heeft vandaag haar nieuwste Multimedia Navigatie device geintroduceerd. De Mio C728 valt met name op door zijn 7 inch touchscreen display (800x600 pixels) en de interne dubbele ontvanger waarmee je onderweg kunt genieten van live digitale radio en tv-zenders, als je even niet hoeft te navigeren natuurlijk ;-)

De C728 zal vanaf december, nog net voor de feestdagen dus, in de winkels liggen maar gezien het prijskaartje van 499 Euro denk ik niet dat hij rond 5 december al in veel schoenen zal belanden.

Voor de opslag en het beluisteren van je eigen multimedia content heeft de C728 behalve 2 GB intern geheugen ook de mogelijkheid om een SD kaart er in te prikken.

Hiervoor heeft het toestel onder andere twee ingebouwde (stereo) speakers van 1 Watt, maar je kunt hem natuurlijk ook aansluiten op het audio-systeem van je auto. Hiervoor zou je onder andere gebruik kunnen maken van de ingebouwde FM zender.

Ten behoeve van de navigatie functie, laten we die vooral niet vergeten, is de C728 voorzien van een SirfStar III GPS ontvanger en de laatste MioMap 2008 kaarten met real-time verkeersinformatie en voorgeprogrammeerde flitspaal lokaties.

Alle specs van de Mio C728 op een rijtje:
- 7’’ TFT touch screen
- 800 x 480 pixels
- Video-, foto-, en audio speler
- AV-in (portable HDD/ DVD/Digital TV support)
- USB poort
- SiRF-star III
- MioMap2008 (voorgeinstalleerde kaarten)
- Navpix™ fotonavigatie
- 2 x 1W stereo speakers
- FM Transmitter
- SD Geheugenkaart optie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.