Nieuws
03 februari 2006 - Ron Smeets

Ministerie van Justitie smeekt om behoud Blackberry

Nee, dit is niet het gevolg van een bezuinigingsactie van Bush en zijn kameraden om geld vrij te maken voor de 'War On Terror'. Bijzonder is het echter wel!

Het Amerikaanse ministerie van jusitie heeft een smeekbede naar de rechter gestuurd die later deze maand het definitieve oordeel moet vellen in de zaak tussen NTP en RIM.

In de betreffende brief dringt het ministerie er bij de rechter op aan om bij een negatieve afloop voor RIM er in ieder geval voor te zorgen dat de 200.000 BlackBerry's van overheidsmedewerkers uitgesloten worden van een eventuele blokkering van RIM's diensten in de VS.

Het belangrijkste argument is dat wanneer al die medewerkers ineens hun BlackBerry niet meer kunnen gebruiken dat wel eens nadelige gevolgen kan hebben voor de nationale veilgheid. Die 'levensgevaarlijke' situatie kunnen ze daar in de VS natuurlijk niet gebruiken.

Hoewel NTP al toegezegd heeft dat overheidsmedewerkers bij een eventuele stopzetting van de BlackBerry diensten ontzien zullen worden, is de overheid er dus niet gerust op.Gerelateerde links:
Derde speler in BlackBerry 'gevecht'
RIM verliest weer een ronde
Vodafone komt met eigen 'BlackBerry' dienst
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
RIM niet bang voor rechtzaak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.