Nieuws
08 december 2007 - Henk de Hooge

Minister wil met subsidie WiFi in de trein redden

Eerder deze week maakte de NS bekend dat men de financiering van het project wat had moeten leiden tot de mogelijkheid om in de trein via WiFi draadloos te kunnen internetten niet rondgekregen heeft waardoor het van de baan leek.

Minister Eurlings heeft daarop gereageerd door te zeggen dat hij bereid is om 15 miljoen Euro subsidie hiervoor uit te trekken in de hoop dat het wel door kan gaan.

Op zich geen slecht besluit van onze verkeersminister die er alles aan wil doen om het reizen met de trein aangenamer te maken en daardoor meer forensen over te halen de auto wat vaker te laten staan voor het woon-werk-verkeer.

Helaas heeft de NS gematigd gereageerd op de handreiking vanuit Den Haag en meteen al geroepen dat men weliswaar blij is met de 15 miljoen Euro maar dat er nog meer geld nodig zal zijn om het project te redden. Een een woordvoerder van de onderneming verklaarde tegenover WebWereld dat de voorgestelde subsidie het gat in de begroting van de internetdienst nog niet dekt.

Geef ze een vinger en ze. . . enfin hadden we iets anders verwacht van de al jaren verliesgevende Nederlandse Spoorwegen?!?Gerelateerde links:
WiFi in de trein van de baan
Mobiel Internet in de trein
NS start met trein-WiFi en NS TV
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.