Accessoires
09 juli 2007 - Ron Smeets

(Mini)SD GPS ontvanger met ingebouwde microSD kaart

Dit kan volgens mij voor veel PDA- en Smartphone gebruikers die ook willen navigeren een interessant gadget worden.

Het Taiwanese Spectec heeft een SirfStar III GPS ontvanger ingebouwd in een miniSD kaart. Om toch voldoende extra geheugencapaciteit te kunnen bieden voor de kaarten is de SDG-811 ook nog voorzien van een microSD sleuf in dat deel van de ontvanger dat zo'n 3cm aan de buitenkant van het toestel uitsteekt. Voor de ietwat oudere toestellen is er ook een SD-versie, de SDG-810.

Voorwaarde is wel dat je toestel (mini)SD ondersteund en dat het kaartje van de buitenzijde erin te steken is en niet zoals bij sommige toestellen het geval is, binnenin (achter de accu of bij de SIM) zit.

Hopelijk komt Spectec ook nog met een microSD versie van deze ontvanger want dat is toch een standaard die steeds vaker in toestellen toegepast wordt, maar het idee is en blijft er een met potentie, denk ik.Gerelateerde links:
Kleinste GPS ontvanger ooit
Bluetooth mini GPS ontvanger
SIMkaart met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.