Nieuws
25 november 2011 - Ron Smeets

Minimaal twee updates voor de Lumia 800 op komst

Nokia heeft min of meer bevestigd dat men in december en januari enkele updates voor de Lumia 800 op de planning heeft staan. Eerder werd al duidelijk dat er een aanpassing van Nokia Drive gepland staat, maar ook de toevoeging van tethering (het delen van de 3G verbinding van het toestel met een PC of laptop) staat op de planning.

Daarnaast komt er ook een update die het uithoudingsvermogen van de accu verder moet verbeteren. Daar wordt door een aantal gebruikers over geklaagd. Zelff heb ik er weinig last van, maar het kan altijd beter. Bovendien lijkt de Lumia 800 wel wat veel stroom te verbruiken bij actieve Bluetooth verbindingen.

Mijn ervaringen na enkele weken de Nokia Lumia 800 gebruikt te hebben kun je hier nalezen. Daarin maakte ik ook melding van een aanvankelijk probleem met de accu die soms zomaar, en heel snel, leeg liep. Dat lag op dat moment, ik had een 'vroeg' exemplaar, aan het feit dat er nog niet de defintieve software op zat zoals die uiteindelijk in de winkels zou liggen. Toen dat aangepast was verbeterde het uithoudingsvermogen van de accu zienderogen. Toch is het, zo geeft Nokia zelf nu aan, nog niet helemaal zoals het hoort: 

Laat ik vooropstellen dat ik met mijn Lumia 800 doorgaans de dag wel doorkom (ca. 16 uur) en soms ook nog een deel van de tweede dag. Waar ik inmiddels wel achter gekomen ben, ook door de ervaringen van Cowboy Henk, is dat wanneer je de Lumia 800 lange tijd (enkele uren) gebruikt in combinatie met een Bluetooth headset of -carkit, dat wel een behoorlijke wissel trekt op het uithoudingsvermogen van de accu. Wanneer ik op een dag een uur of vijf in de auto zit en het toestel aan mijn Jabra of Bury Carkit 'hangt' dan is de accu, zeker als ik ook nog een aantal telefoongesprekken gevoerd heb, voor meer dan de helft 'leeg'.

Een Nokia woordvoerder liet weten dat de eerste update voor de accu prestaties begin december op de planning staat en dat er in januari nog eentje volgt: “We understand that some people have expressed concerns about battery life on the Nokia Lumia 800. A software update in early December will include improvements to power efficiency, while a second update in early January introduces further enhancements to battery life and battery charging", aldus Michael Spillett.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.