Nieuws
03 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Minimaal 3 miljoen exemplaren Nexus 7 voor eind 2012

De Google Nexus 7 verkoopt erg goed, ondanks het amper mogelijk is om er eentje te krijgen aangezien 'ie tijdelijk niet verkrijgbaar is via de Google Play Store. En omdat Google en Asus nog niets hebben bekendgemaakt over het aantal verkochte tablets, weet niemand hoeveel exemplaren er verwacht worden in de komende maanden. Volgens PhoneArena en DigiTimes zijn er minimaal drie miljoen Tegra 3 chips gereserveerd bij Nvidia, die allemaal nodig zijn voor de Google Nexus 7 tablet. Dit betekent dus dat er ongeveer drie tot vier miljoen exemplaren verscheept zullen worden voor het einde van 2012.

Het is dus lastig vergelijken met de verkoopcijfers van de Amazon Kindle Fire, die vorig jaar aan het einde van 2011 op de markt verscheen. Ondanks alles is de kerstperiode nog niet begonnen. Het zal geen verrassing zijn als de Nexus 7 sneller wordt verkocht dan eigenlijk de bedoeling was. Anderzijds gaan er nog steeds geruchten over de komst van een iPad Mini en een aantal nieuwe tablets van Amazon die ook rond dezelfde prijs zullen gaan kosten. 

Een Tegra 3 chip is bij Nvidia te koop voor 25 dollar. Nvidia kan dus een omzet verwachten van ongeveer 75 miljoen dollar als alle nieuwe exemplaren van de Nexus 7 verkocht zullen worden. Het is nu maar hopen voor geïnteresseerden dat er snel weer nieuwe exemplaren leverbaar zijn.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl