Geruchten
16 december 2011 - Ron Smeets

'Mini' iPad met 7.85 inch scherm op komst ?

Het Taiwanese DigiTimes claimt uit berichten van bronnen uit de 'industrie' (toeleveranciers van onderdelen) te kunnen concluderen dat Apple van plan is om een 'mini' uitvoering van de iPad op de markt te zetten.

Deze kleinere iPad zou een 7.85 inch display krijgen en tegen het eind van het eerste kwartaal van 2012 (ergens in maart dus) in de winkels verschijnen.

Het 'bewijs' voor deze geruchten is volgens DigiTimes onder andere de informatie dat Apple 7.85 inch schermen bij LG en AU Optronics besteld heeft. Er wordt overigens al langer gespeculeerd over een kleinere iPad. Eerder ging al het gerucht dat Apple daarvoor 7.35 inch displays bij LG besteld zou hebben en dat de 'iPad mini' al in ontwikkeling zou zijn. We zullen zien. Vooralsnog zou ik deze geruchten maar met een flinke korrel zout nemen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.