Toestellen
17 december 2006 - Ron Smeets

Mini GSM

Hij kan letterlijk niets anders dan alleen bellen maar heeft nog geen naam. Rune Larsen bedacht dit concept nadat hij een beetje moe werd van al die functies en features op zijn GSM die hij toch nooit gebruikte.

De MiniGSM is 3.14 inch hoog (ongeveer 7.8cm), zo'n 0.6 inch (1.5cm) breed en rond van vorm. Eigenlijk lijkt hij van de buitenkant nog het meeste op een ouderwetse MP3 speler.

Hij heeft vier toetsenknoppen en onder elke knop zitten 3 cijfers. Afhankelijk van de richting waarin je de betreffende knop indrukt verschijnt een van de drie getallen op het display.

Dat display zit verborgen in het toestel en klapt uit als je de bovenste (zilverkleurige) knop indrukt. Hetzelfde idee als de moderne autosleutel van Audi en VW.

Net onder de knop voor het display zit een uitsparing voor de speaker en de microfoon vindt je helemaal onder in het toestel.

Op zich een leuk idee dat hopelijk ook verder uitgewerkt gaat worden want ook ik ben er van overtuigd dat er een markt is voor dit soort eenvoudigde 'aleen-bellen' toestellen. Hoewel het gemis van een SMS functie voor veel bellers die dit toestel wel zien zitten toch een extra drempel zou kunnen zijn.Gerelateerde links:
Fritz! Mini: een Nano ripoff met potentie
Samsung heeft de kleinste!
Kleinste Windows Mobile Smartphone
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Kleinste camphone ter wereld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.