Nieuws
19 juli 2009 - Ron Smeets

Minder verlies voor Sony Ericsson

Dat is zo ongeveer het beste nieuws dat we uit de laatste financiele resultaten van de Zweeds-Japanse toestel fabrikant kunnen destilleren. Waar in het eerste kwartaal nog een verlies van €390 miljoen geboekt werd bleef dat in Q2 beperkt tot 'slechts' €274 miljoen.

De omzet daalde wel verder, van €1.74 miljard naar €1.68 miljard. Vergeleken met een jaar geleden daalde de omzet in Q2 zelfs met ruim 40%.

Of de reslultaten het komende kwartaal veel beter zullen zijn lijkt niet echt waarschijnlijk. Sony Ericsson zet namelijk fors in op haar nieuwe Entertainment Unlimited toestel-lijn, met onder andere  de Satio, Aino en Yari. Deze toestellen zullen echter allen pas in het vierde kwartaal in de winkels verschijnen. Tot die tijd moet de omzet van Sony Ericsson vooral gehaald worden uit toestellen als de C903, W995, de al ietwat oudere C905 en natuurlijk de diverse low- en midrange modelletjes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.