Entertainment
17 oktober 2011 - Ron Smeets

Minder verkeersongelukken tijdens BlackBerry storing

Dit is toch wel het meest opzienbarende bericht dat ik tegenkwam met betrekking tot de grote BlackBerry storing van vorige week. Ik neem het wel met een korreltje zout, maar wilde het jullie toch niet onthouden ;-) Zeker ook in het kader van de nieuwe Veilig Verkeer Nederland campagne om mobiele gebruikers wederom te wijzen op de gevaren van hands on handelingen in het verkeer.

De lokale politie in Dubai en Abu Dhabi meldt namelijk dat het aantal verkeersongelukken met jonge bestuurders in de (ruim) drie dagen dat de BlackBerry dienstverlening op z'n gat lag daar respectievelijk 20 en 40% lager lag dan normaal.

Volgens de politie ter plekke is die daling voor een (groot) deel te wijten aan het feit dat rijdende BlackBerry gebruikers in die periode niet konden Pingen, Emailen en Internetten terwijl ze aan het rijden waren. Wel moet ook gemeld worden dat de politie in Abu Dhabi twee weken geleden een campagne startte om het gebruik van smartphones tijdens het rijden te ontmoedigen. Maar een lokale politiechef durfde toch de volgende uitspraak te bezigen: "De wegen waren een stuk veiliger toen BlackBerry niet meer functioneerde". Tsja, die kan RIM zich ook nog wel even in haar zak steken ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.