Nieuws
19 maart 2008 - Ron Smeets

Minder Sony Ericsson toestellen in Q1

Sony Ericsson heeft vandaag bekend gemaakt dat men in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting minder toestellen zal verkopen dan over dezelfde periode in 2007.

Die daling zal voornamelijk te danken zijn aan de ietwat tegenvallende verkoopcijfers van mid- en high-end toestellen en zal daardoor ook een negatieve invloed hebben om de omzet, winst en gemiddelde toestelprijs.

Daarnaast spelen ook tekorten in de voorraad van populaire mid-range toestellen een belangrijke rol bij de tegenvallende verkoopcijfers.

De Zweeds-Japanse fabrikant verwacht dit kwartaal zo'n 22 miljoen toestellen te kunnen verkopen met een gemiddelde toestelprijs van 120 Euro, vijf Euro minder dan het gemiddelde vanvorig jaar.

De definitieve kwartaalcijfers worden op 23 April bekendgemaakt.Gerelateerde links:
Sony Ericsson verkocht 38% meer toestellen in 2007
Sony Ericsson ziet geen heil in goedkope toestellen
Sony Ericsson: 31% meer toestellen, 10% minder winst
Forse stijging omzet en toestelverkoop Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.