Nieuws
02 januari 2012 - Ron Smeets

Minder SMS'jes maar veel meer dataverkeer in nieuwjaarsnacht

Voor het eerst in jaren is het aantal verzonden SMS'jes in de nieuwjaarsnacht gedaald. Daarentegen steeg het dataverkeer tijdens de jaarwisseling explosief vergeleken met een jaar geleden.

Dit betekent dus dat meer en meer gebruikers hun nieuwjaarsgroet via social media- en messaging diensten als Twitter, facebook, PING en Whatsapp verstuurden.

KPN telde 23.9 miljoen SMS'jes (was 26.3 miljoen in de nieuwjaarsnacht van 2010). Het dataverkeer van de provider steeg van 1.9 terrabyte naar 3.5 terrabyte. Ook Vodafone hoefde deze nieuwjaarsnacht minder SMS'jes te verwerken; 26 miljoen in plaats van 28 miljoen. Het dataverkeer bij 's lands tweede provider verdubbelde ten opzichte van een jaar geleden. T-Mobile, tot slot, telde 28 miljoen SMS'jes. Twee miljoen minder dan in 2010. Het datavekeer bij T-Mobile steeg met meer dan het dubbele van 3 terrabyte naar 6.2 terrabyte.

In totaal werden er in de nieuwjaarsnacht 77.9 miljoen SMS'jes verstuurd. Een jaar geleden waren dat er nog rum 84.3 miljoen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.