Geruchten
20 december 2011 - Ron Smeets

Minder, maar betere, HTC's in 2012 ?

Morgenavond (woensdag) ben ik door HTC uitgenodgigd om een (intiem) kerstdiner met strategie sessie bij te wonen. Daar wordt onder andere gesproken (en mijn mening gevraagd) over de plannen van HTC (Nederland) voor het komende jaar. Kan dus leuk worden ;-)

Vandaag dook het gerucht op dat de Taiwanese fabrikant in 2012 minder, maar wel (nog) betere, toestellen wil gaan uitbrengen.

Het gerucht is afkomstig uit de VS en dus wordt daarin vooral ook gesproken over een nieuw Lte flagship model met Windows Phone en een 4.7 inch display a-la HTC Titan die in de VS op 5 februari onthuld zou gaan worden, maar als dat inderdaad het high-end HTC toestel van de komende maanden wordt, dan zal er ongetwijfeld ook een Europese (3G/HSPA) versie komen. Verder zou HTC ook de Elite, een flagship Android smartphone, in de planning hebben staan. Die wordt direct voorzien van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), maar ook Beats Audio is een feature, zo luiden de geruchten. Samen met de HTC Ville en de HTC Edge moeten deze toestellen de smartphone portfolio van de Taiwanese fabrikant voor de eerste helft van 2012 gaan 'vullen'.

Ik ben benieuwd wat ik morgenavond allemaal te horen krijg hierover, als dat al aan de orde komt. Ik zal het zeker ter tafel brengen. Intussen stel ik maar alvast een vraag aan jullie, de lezers; Zou HTC er goed aan doen om de strategie voor 2012 'om te gooien' naar 'Less is more'?

UPDATE (22-12, 11u15): Gisteren was ik dus bij de strategie meeting van HTC. Daar zijn zonder enige twijfel enkele zeer interessante onderwerpen ter tafel gekomen. Helaas zijn ik, en de andere aanwezigen, tot het MWC (eind februari) gebonden aan een embargo. Ik zal mijn 'plas' dus nog even moeten ophouden ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.