Nieuws
14 januari 2011 - Ron Smeets

Minder gedwongen ontslagen bij Nokia in Finland

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat er minder gedwongen ontslagen bij de Finse vestigingen van de fabrikant zullen vallen dan aanvankelijk gezegd was. In totaal gaat het nu om 500 werknemers in plaats van de eerder aangekondigde 800.

Op zich goed nieuws natuurlijk, maar daarbij moet wel aangetekend worden dat Nokia de ontslagen deels ook heeft kunnen beperken omdat een aantal medewerkers inmiddels besloten hadden om gebruik te maken van een afkoopregeling.

Daarnaast zijn ook een aantal werknemers op andere plekken binnen Nokia 'geschoven'. Zoals de zaken er nu voor staat zal het doek vallen voor 120 werknemers in Espoo, 198 in Tampere, 103 in Oulu en 82 in de smartphone fabriek van Salo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.