Tablets
18 september 2012 - Ron Smeets

Miljoenennota in Prinsjesdag App voor iPad en Android

Tijdens de presentatie van de miljoenennota had demissionair minister van financiën De Jager nog een aardige primeur. De stukken van de Nederlandse begroting worden vandaag namelijk gepubliceerd via de Prinsjesdag App die al enkele dagen in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) staat.

De App werkt overigens alleen op een tablet (iPad of Android) want, zo zei De Jager, de miljoenennota is te 'groot' om op een smartphone weer te geven. Je hebt dus minimaal een tablet met een scherm van 7+ inch nodig om de stukken van de begroting te kunnen raadplegen.

Natuurlijk heb ik het meteen even getest maar op dit moment (18 spetember, 15u40) krijg ik nog een melding dat die inhoud, de miljoenennota dus, nog niet beschikbaar is. 'Probeer het later nog eens' wordt 'gezegd'. Dat zal ik dus zeker doen, over enkele uren.

Volgens minister De Jager kan de App een besparing van zo'n 10.000 kilo aan drukwerk opleveren. Onder het motto; alle kleine beetjes helpen in deze tijd van crisis en bezuinigingen. Om de App te downloaden moet je met je iPad of Android tablet naar de betreffende applicatiewinkel gaan en zoeken op 'Prinsjesdag'. De link naar App Store, en die van de Google Play Store.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.