Toestellen
16 juni 2008 - Ron Smeets

Milieuvriendelijke Samsung wordt van maïs gemaakt

Gezien de discussie die momenteel woedt over de invloed die de productie van maïs en andere graansoorten voor bio-brandstoffen heeft op de voedselprijzen en -tekorten in de (derde) wereld kun je je afvragen of deze stap van Samsung, op dit moment, wel zo verstandig is.

Hoe dan ook, de Koreaanse fabrikant zal later deze maand enkele toestellen gaan lanceren waaronder de SCH-W510 die (deels) gemaakt zijn van bio-plastic dat vervaardigd wordt uit maïsmeel.

Wat natuurlijk wel louter goed nieuws genoemd kan worden is het voornemen van Samsung om per 2009 geen toestellen meer te produceren waarin zogenaamde BFR's (Brominated Flame Retardants) verwerkt zijn en een jaar later hetzelfde te doen met PVC's.Gerelateerde links:
Sterke biologische GSM van Fujitsu
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
Nokia's 'groene GSM concept'; de Eco Sensor
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.