Nieuws
21 mei 2010 - Ron Smeets

Mijn 10.000e

Tja, deze mijlpaal kan ik natuurlijk niet zomaar laten passeren; mijn 10.000e blogposting op Mobile Cowboys. Bij hoge uitzondering gaat het in dit artikel nu eens niet over een nieuwe of gespotte telefoon, een applicatie of mobiel gadget ;-)

Ik ben Mobile Cowboys begonnen in februari 2005. De passie voor mobiele telefoons en gadgets had ik al veel langer, evenals een interesse om te schrijven. Eind 2004 zorgde een gesprek met Cowboy Henk (van DutchCowboys) ervoor dat die twee passies samenkwamen.

De eerste periode was het nog wat onwennig allemaal. Ik schreef de eerste twee maanden slechts een tiental berichten. Dat had natuurlijk ook te maken met het feit dat ik naast mijn blog nog een fulltime job in de ICT had. Het duurde dus even voordat het echte blogvirus mij beet pakte en ik mijn vrijetijdsbesteding zodanig indeelde dat ik enkele uren per dag kon gaan schrijven. Maar daarna ging ik ook helemaal los.

Vrijwel iedere dag om half zes opstaan om de eerste berichten van de dag te maken. Rond 8 uur naar het werk, in de middagpauze even kijken of er nog nieuws was en na het avondeten met de laptop op schoot, of achter de PC verder bloggen. In het weekend kon ik meestal wat langer (uit)slapen omdat ik toen natuurlijk niet op mijn werk hoefde te zijn, maar geblogd werd er iedere dag, ook op zaterdag en zondag.

Deze 'weekindeling' ben ik tot medio 2008 blijven volhouden. Toen vond ik dat, mede door het succes van Mobile Cowboys (waarvoor ik natuurlijk JULLIE, de lezers, vooral moet bedanken, het tijd werd om een eerste stap te zetten naar 'full-time' blogger. Ik ging dus part-time werken met als doel om snel daarna mijn ICT carriere helemaal aan de wilgen te hangen ;-) Welnu zover kwam het uiteindelijk op 1 Januari van dit jaar. Sindsdien mag ik mijzelf fulltime blogger noemen! Het bevalt prima en ik ben er ook van overtuigd dat het 20.000e artikel slechts een kwestie van tijd is!

Bij deze wil ik nogmaals jullie, onze trouwe bezoekers, bedanken. Zonder bezoek zou Mobile Cowboys nooit uitgegroeid zijn tot een van de populairste mobiele nieuwsblogs van Nederland! En natuurlijk ook een big THANK YOU aan alle (gast)cowboys die de afgelopen vijf jaar de overige 2.242 artikelen geschreven hebben: Henk, Paul, Jeroen, Gerben, Chris, Sebastiaan, Robbert, Menno, Rick, Reinier, Peter, Jytte, Jerry, Elske, Dennis, Danijel, The Gadgetman, Arjan, Dick, Jerome, Martijn, Henri, Martijn D., Menno S., Richard, Robbert M., Paul B., Michel, Tom, Marc W, Dennis de V, Carl, Dominique, Casper, Harm, Marvin, Harold, Jöran, Lars, Rick V, Robbert K, Roel V en Paul B.

Ow ja, de rest van deze dag zullen jullie geen artikelen van mij meer online zien verschijnen. Ik ga mijn 10.000e blogposting vieren. Effe een paar uurtjes offline dus ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.