Toestellen
15 juni 2010 - Ron Smeets

Mid-range Samsung Wave 2 en Wave 2 Pro gepresenteerd

Het zat er al aan te komen en zojuist heeft de Koreaanse fabrikant tijdens de ComunicAsia Expo in Singapore twee nieuwe, mid-range,  Bada Smartphones gepresenteerd; de Samsung Wave 2 (S5250, foto hieronder) en de Wave 2 Pro (S5330, foto hiernaast)

De specs van beide toestellen zijn nagenoeg gelijk. Het grootste verschil zit 'm natuurlijk in de aanwezigheid van een fysiek, slide-out, qwerty toetsenbord bij de Samsung Wave 2 Pro.

Verder hebben zowel de Wave 2 als de Wave 2 Pro een 3.2 inch touchscreen TFT display, quad-band GSM, GPRS/EDGE support (géén 3G dus), WiFi, (A)GPS, Bluetooth 2.1, een 3 megapixel camera, microSD geheugenkaart gleuf (max 16GB) en Samsung's TouchWiz 3.0 UI aan boord.

Zoals gezegd, aan de specs te zien worden dit twee mid-range Bada toestellen. Wat wel erg jammer is, en ik denk dat veel gebruikers er ook niet echt blij mee zullen zijn, is het gemis van 3G (UMTS/HSDPA) support. De bada toestellen moeten het namelijk ook hebben van Apps en Social Media integratie. Dan lijkt anno 2010 3G toch echt een broodnodige feature, toch?

Beide toestellen zullen vanaf Augustus in Zuid-Oost Azië en Rusland op de markt komen. Over een Europese (Nederlandse) release is nog niets gemeld.

De Samsung Wave 2: Samsung-wave2-s5250

En nog een grotere afbeelding van de Samsung Wave 2 Pro: Samsung-Wave2-pro-s5330-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.