Geruchten
02 september 2014 - Ron Smeets

Mid-range Galaxy Alpha model getest in benchmark

Dat de Samsung Galaxy Alpha, die nog deze maand in de Nederlandse winkels zal liggen, mogelijk nog drie goedkopere (mid-range) broers krijgt is enkele dagen geleden al online verschenen.

Nu zijn van een van die drie toestellen die toen genoemd werden, de SM-A5000, de GFXbench resultaten opgedoken. En daarin staan specs die inderdaad wijzen op een mid-range smartphone. Een afbeelding van het toestel is er helaas nog niet.

Een overzicht van de specs die in GFXBench te zien zijn:
- Android 4.4.4
- 4.8 inch scherm met 1280 x 720 pixels
- 1.2 GHz quad core processor van Qualcomm
- Qualcomm Andreno 306 GPU
- 2GB RAM (de 1.8GB in de lijst staat voor het vrije RAM)
- 8GB Intern gegeugen (5.1GB is het beschikbare gebruikersgeheugen)
- 12 Megapixel camera met full HD video opname, autofocus en flitser
- 4.7 Megapixel front camera met full HD video opname
- WiFi, GPS, Bluetooth
- Diverse sensoren (o.a. Gyroscoop, Kompas, lichtsensor, bewegingsensor)

Wanneer dit toestel gepresenteerd zal worden is nog niet bekend, maar de kans is heel klein dat dit deze week op de IFA gaat gebeuren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.