Nieuws
02 juli 2007 - Menno Hoekstra

Microsoft's presentatie bij het Symposium Mobile Entertainment nu en in de toekomst

Ik was vandaag bij het Symposium Mobile Entertainment nu en in de toekomst één van de sprekers daar was Serge van Schie Developer bij Microsoft.

Microsoft voorspelt dat tussen 2006 en 2010 de groei van mensen met een PDA met 34,1% zal toenemen, dat in 2009 ongeveer 878,2 miljoen mensen hun mobiele telefoon gebruiken als extensie van de desktop pc (dit is 27% van de werkende mensen wereldwijd).

Microsoft wil vooral ingaan spelen op de trend dat iedereen altijd en overal online wil zijn en wil met zijn software programma’s de gebruiker een zo goed mogelijke ervaring laten beleven. Dit willen zij onder andere doen door internet programma’s voor de mobiele telefoon te maken die zowel gebruikmaken van de software van de mobiele telefoon als het internet. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Windows live zoekmachine waarbij de interface software is op de PDA maar waarbij de resultaten van het internet komen.

Ook heeft Microsoft samengewerkt met Major League Baseball bij het maken van een software programma waarbij gebruikers standen van honkbal wedstrijden live kunnen bekijken. Zo kan je live kijken wat de posities van de spelers op het veld zijn en hoe het spel verloopt.

Een andere functie is dat je via de software filmpjes van hoogte punten van de wedstrijden (zoals homeruns) kan afspelen.

Als afsluiter liet Serge een (zeer) korte demonstratie zien van Deepfish zien. Deepfish is een test programma waarmee je websites goed kan bekijken op PDA’s zo kan je onder andere teksten vergoten.

Ook vertelde Serge dat Microsoft NIET bezig is met het maken van een mobiele telefoon en dit ook niet van plan is te doen.Gerelateerde links:
Microsoft ontwikkeld ‘eigen’ multi-touch technologie
Microsoft oFone als antwoord op de iPhone?
Deepfish
Microsoft koopt Tellme!
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Draadloze telefoon van Microsoft
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
Over de auteur: Menno Hoekstra