Geruchten
02 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft's eigen Windows Phone 8 smartphone al in testfase

Geruchten dat Microsoft, samen met Chinese producenten, zou werken aan een 'eigen' Windows Phone (8) smartphone doen al geruime tijd de ronde.

Volgens The Wall Street Journal wordt het (design van) het toestel momenteel al getest. Dat toestel zou een scherm hebben dat tussen de 4 en 5 inch groot is.

Gelijktijdig wordt daarbij ook vermeld dat het nog lang niet zeker is of Microsoft het toestel ook daadwerkelijk in productie zal nemen. Dat leidt weer tot de speculatie dat Microsoft's 'eigen' smartphone ontwikkelingen als een soort van 'Plan B' (waar hebben we dat eerder gehoord ;-)) optie achter de hand gehouden wordt voor het geval dat de huidige Windows Phone 8 toestellen van onder andere Samsung, Nokia en HTC niet het verwachte succes brengen. Als dat klopt dan zullen de huidige 'Windows Phone 8 partners' van Microsoft ongetwijfeld niet zo blij zijn met Microsoft's 'Plan B'. Vooralsnog is het echter allemaal speculatie.

Bron: WSJ (abonnement nodig), Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.