Geruchten
25 februari 2006 - Ron Smeets

Microsoft's antwoord op de iPod?!

De boys van Bill hebben weer eens een aardige mobiele geruchtenstroom op gang gebracht. Dit keer met de 'aftrap' van het Origami Project.

Over anderhalve week, zo is op de site van het project te lezen, zullen we er meer over horen, maar het is natuurlijk veel leuker om nu al te proberen er achter te komen wat het Origami Project inhoudt.

Volgens Microsoft's eigen guru, Robert Scoble, heeft zich al laten ontvanllen dat het een device is en natuurlijk zijn de eerste foto's ook al op het web ontdekt. In hoeverre die foto's de waarheid benaderen is niet te zeggen, maar als de Origami (mocht dat zijn echte naam worden) er zo uit gaat zien, dan heeft ie toch wel erg veel weg van een Portable Media Player met PDA functie's, getuige de vorm en het feit dat hij beschikt over zowel een touchscreen (zie de stylo op de foto rechts) en een keyboard (zie foto links).

Wat in de hele geruchtenstroom omtrent de Origami natuurlijk ook niet over het hoofd gezien mag worden is het feit dat Microsoft enkele weken geleden al de komst van een ultraportible 'lifestyle pc' aankondigde. Misschien is dat wel het grote nieuws op 2 maart aanstaande. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.