Nieuws
13 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft zoekt ontwikkelaars voor volgende Windows Phone

Microsoft heeft een drietal vacatures online gezet waaruit duidelijk blijkt dat de software gigant op zoek is naar  'vers ontwikkelbloed' voor de volgende Windows Phone versie.

Het betreft onder andere een vacature voor een software ontwikkelaar die, zo is te lezen, gaat werken aan de definitie van het volgende 'applicatie model en ontwikkelaars van toekomstige Windows Phone moeten gaan verblijden met multitasking-, navigatie-, applicatie integratie en cloud connectiviteit functies voor de volgende Windows Phone versie'. 

In de tweede vacature wordt expliciet gezocht naar een ontwikkelaar die bekend is met hoe 'gamers denken en programmeren' met als doel de game ervaring van Windows Phone naar een nieuw en hoger niveau te tillen. 'To build a platform and delight gamers and native developpers like no one has ever done before'. Dat klinkt behoorlijk ambitieus. Ik ben nu al benieuwd waar Microsoft mee op de proppen zal komen, als de natuurlijk de juiste personen voor deze jobs vinden ;-)

De derde vacature is voor een teamleider voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie voor input en media tools voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers. De vacatures van Microsoft kun je hier, hier en hier bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.