Geruchten
25 mei 2015 - Ron Smeets

Microsoft wordt (wederom) genoemd als mogelijke koper van BlackBerry Amerikaanse fabrikant zou al een bod van 7 miljard dollar uitgebracht hebben

De afgelopen jaren zijn al heel wat mogelijke overname kandidaten voor BlackBerry de revue gepasseerd. Samsung werd begin dit jaar nog genoemd, maar eerder kwamen ook de namen van Nokia, toen die nog zelfstandig waren, Lenovo, nadat die ook al Motorola ingelijfd hadden, en nog een aantal fabrikanten boven drijven. Eigenlijk wordt de Canadese fabrikant al meer dan drie jaar met overname geruchten in verband gebracht. Sterker nog, Microsoft, dat nu weer genoemd wordt als een serieuze overname kandidaat, was in 2011 ook al eens in beeld, aldus de geruchtenmolens uit dit tijd. Vorige week kwamen daar ook nog eens de namen van de Chinese merken Huawei en Xiaomi bij.

Je zou bijna gaan denken dat BlackBerry, als fabrikant, wel heel erg gewild is om in te lijven. Dat staat dan in schril contrast met de toestellen van de Canadese fabrikant want die wil echt bijna niemand meer. Op enkele verstokte fans na wellicht die vlak voor de Kerst ook blij waren met de komst van de vernieuwde BlackBerry Classic met het bekende, oude, design. Maar, en dat mag ook gezegd worden; BlackBerry maakte onlangs wel bekend, na alle reorganisaties (met diverse ontslagrondes), en de hernieuwde focus op de zakelijke markt, dat het weer winst maakt. Dat zal ongetwijfeld ook invloed hebben op het ontspruiten van al deze nieuwe overname geruchten.

Van alle vermeende geïnteresseerden die BlackBerry zouden willen kopen zingt de naam van Microsoft nu het vaakst rond. De hernieuwde interesse van de Amerikaanse fabrikant zou zelfs tot een bod van 7 miljard dollar op de aandelen van BlackBerry geleid hebben. Gerelateerd aan de huidige koers van zou dat ruim 25% meer zijn dan de totale waarde van de aandelen.

Of die nieuwe geruchten nu kloppen of niet, de enige reden waarom Microsoft, en de meeste andere kandidaten, BlackBerry zouden willen overnemen is het feit dat de Canadezen het nog altijd zeer goed doen in de zakelijke markt met hun Enterprise producten. We zullen het wel zien.

Bron